Stiri

Stiri din domeniul imobiliar

Investiţiile în centrele comerciale s-au prăbuşit cu 45% anul trecut pe piaţa locală. Ungaria a depăşit România

jiefang-south-road-commercial-center3

Investiţiile imobiliare în ţările Europei Centrale şi de Est (excluzând Rusia) au atins în 2015 un nivel istoric de peste 9,55 miliarde de euro, cu o creştere anuală de 19%, arată cel mai recent raport al CBRE pe regiune. Cele mai bune performanţe au fost înregistrate în Polonia şi Cehia, cu volume de investiţii de 4 respectiv 2,7 miliarde de euro. Majoritatea ţărilor din regiune au înregistrat rezultate pozitive semnificative, cu o creştere puternică a volumului tranzacţiilor în Cehia, Ungaria, Polonia şi Serbia.

Volumul investiţiilor în România pe 2015 s-a situat, previzibil, sub nivelul lui 2014-un an cu performanţe neobişnuit de mari, marcat de o tranzacţie majoră pe segmentul de retail. Excluzând însă această tranzacţie, performanţele României în 2015 au fost robuste şi previziunile pe 2016 arată o creştere susţinută a interesului investiţional. Tranzacţii majore sunt aşteptate în Serbia, Croaţia, Slovenia şi Slovacia, investitorii căutând să îşi întărească prezenţa susţinută pe aceste pieţe.

http://www.zf.ro/constructii-imobiliare/investitiile-in-centrele-comerciale-s-au-prabusit-cu-45-anul-trecut-pe-piata-locala-ungaria-a-depasit-romania-14961279

centru comcercial

centru comcercial